Bør du indlejre videoer i dine mails?

Du kan lægge en video ind i en mail, som du sender ud til dine kunder, kollegaer eller abonnenter, men ud over at en vedhæftet video kan være relativt stor og dermed ikke noget alle kan modtage, så skaber det også visse problemer for dig.

Ligger videoen i mailen, så er det svært at holde styr på om folk ser den, og når de har set den, hvad så?

Ligger videoen til gengæld på din webside, så har du mulighed for at give dine seere adgang til en lang række af reaktionsmønstre. Blandt andet kan de efterlade en kommentar, et like, eller noget i den retning.

Derudover er der også langt større sandsynlighed for, at de bliver på din side og ser andre videoer, eller læser andet indhold, hvilket i sidste ende bidrager til en bedre SEO på din side, og dermed en større udbredelse.

 

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Brug en thumbnail i stedet for selve videoen. Ved at bruge en thumbnail, som linker til videoen på din side, giver du også dit publikum muligheden for at undgå for mange klik.

Ved at indlejre videoen direkte i mailen mister du funktionalitet, såsom autoplay og muligheden for at kommentere på videoen, da de fleste mobile klienter ikke tillader, at videoen går i gang i samme øjeblik du klikker på den.

Bliver seeren derimod videreledt til din side for at se videoen, får de gavn af, at videoen starter med det samme i stedet for at de skal klikke endnu en gang på play for at sætte videoen i gang. For blandt andet smartphone brugere er dette en relativt vigtig funktion, da det sparer dem for unødigt mange klik.

 

Det skaber en bedre brugeroplevelse. Hvis dit publikum blot modtager en video i en mail, vil de måske nok se den, men det var så også det, og det er jo ikke det der er meningen. Meningen er, at du også får noget ud af at lave denne video til dit publikum.

Ved at lede dine seere tilbage til din side, får du muligheden for at få dem til at blive hængende efter de har set videoen, for at læse artikler, se andre videoer, og så videre. Det giver en bedre brugeroplevelse for dine seere, og giver seeren en fornemmelse af at være involveret.

Samtidig booster det din SEO når de bruger din side, hvilket giver din side en højere placering i søgemaskinerne, hvilket så nemmere kan lede nye kunder og brugere til din side, da din side bliver nemmere at finde.

Giver du samtidig dit publikum mulighed for at dele linket til din side eller en specifik video, så får du det ud af det, at det tiltrækker nye brugere eller kunder.

Dette ville du ikke kunne få gavn af, hvis videoen var vedhæftet eller indlejret i en mail. Du mister, med andre ord, muligheden for at give dem mere værdi for pengene, så at sige.

Opbyg et videobibliotek. Ved at lede dine seere tilbage til din side for at se videoen, kan du opbygge en form for videobibliotek, som seerne kan vende tilbage til for at se videoen igen, i stedet for at skulle gemme den på deres egen computer, hvor de måske glemmer hvor den ligger eller kommer til at slette den.

Lader de den bare ligge i mailen, så kan det være besværligt at finde den igen. Derfor er det langt nemmere, hvis de ved de bare kan gå tilbage til din side for at se videoen igen.

Samtidig kan det friste dem til at se andre videoer du har liggende, og i sidste ende gavner det din SEO og dette kan også lede til et salg og en ny kunde.

Konklusion. For at besvare det oprindelige spørgsmål, så er svaret nej, du bør ikke indlejre videoer i dine mails. Hvis du mener, at der bør være lidt bevægelse for at tiltrække opmærksomhed, kan du altid benytte dig af en animeret GIF med nogle highlights fra videoen, i stedet for blot et billede eller et link.

Som sagt, så giver det mere mening at viderelede dine abonnenter til din side, hvor de kan se videoen, og komme med kommentarer til den og eventuelt henvise andre til den.

Derudover kan du aldrig være sikker på, at modtageren rent faktisk kan modtage mails med indlejrede videoer, og så falder det jo lidt på gulvet, hvis videoen enten bliver fjernet fra mailen før abonnenten modtager den, eller at de slet ikke kan modtage mailen, fordi videoen er for stor.

Den bedste løsning er et link i mailen, der fører seeren til din side med et klik, hvor videoen så går i gang med det samme. Så er det jo helt op til dig hvordan du vil præsentere det link, enten som rent link, eller med et billede, eller en animeret GIF fil.