Brug psykologi i dine videoer for at fange seernes opmærksomhed

Hverdagen i dag er meget hektisk. Der er hele tiden et eller andet der bejler om vores opmærksomhed, og det er nemt at blive distraheret væk fra hvad man lige er i gang med. Især hvis det man er i gang med ikke er så spændende.

Derfor bør dine videoer anvende psykologi for at holde seernes opmærksomhed fanget, indtil de har set hele videoen, for det er meget nemt at begynde at kede sig og lade sig distrahere, hvis den video man sidder og ser ikke virker særlig spændende.

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Der er tre smarte måder du kan fange opmærksomheden på. Når du producerer en video til dit publikum, forårsager du faktisk en kemisk reaktion i seerens hjerne, og det gælder om at ramme den rigtige reaktion for at fastholde deres interesse.

  1. Brug farver

 

Vi er indrettet fra naturens side til at reagere på stærke farver. Især rød er en farve, der tiltrækker opmærksomhed, fordi farven rød i naturen signalerer fare. Den tiltrækker øjeblikkeligt vores opmærksomhed, og kan dermed bruges til at få seerne til at følge med i videoen.

 

Vi reagerer også på andre farver, men ingen af dem fremprovokerer nær den samme reaktion som rød gør. Du kan for eksempel bruge det som tekst, eller blot til at skabe en kontrast til en måske lidt kedelig baggrund.

 

Andre stærke farver, så som blå, får os til at føle tillid og sikkerhed, hvor gul er en advarsel og sort signalerer luksus og ekstravagance.

 

  1. Brug lyd

 

En glad melodi kan for eksempel bruges for at holde fokus på videoen. Det er videnskabeligt bevist at musik får os til at føle os godt tilpas, og det samme gælder naturlige lyde såsom fugles kvidren, en sagte rislende bæk, lyden af regn og bølgeskvulp.

 

Fuglekvidder især er fra naturens side et signal om at alt er vel, fordi fugle kvidrer når der ikke er fare på færde. Der er en meget stærk association imellem fuglesang og at føle sig tryg.

 

Overvej hvilke følelser du ønsker at fremprovokere i videoen, og så brug lyde eller musik der svare til de følelser.

 

  1. Brug følelser

 

Ved at bruge følelser i videoer kan du også stimulere seerens følelser. En begejstret bruger, der finder ud af hvor godt produktet faktisk er, kan virke smittende på den der ser videoen. Uanset hvor logisk tænkende man mener man er, så vil man altid reagere på følelser vist på film, hvis de virker ægte.

 

Tænk på reklamer med hundehvalpe eller små børn. Det fremprovokerer beskytterinstinktet og får os til at smelte med en glad følelse i maven.

 

Eller en reklame der skal sælge løbesko. Føl begejstringen ved at se en løber krydse målstregen et par centimeter før de andre. Du indlever dig i den glæde løberen føler ved at komme først, ved at vinde.

 

Giv dit publikum noget at gå op i, noget de kan føle noget for. Ender de med at forbinde positive følelser med dit produkt, kan du være sikker på at flere vil købe det i sidste ende.

 

 

Ved at bruge psykologi bliver dine produkter husket. Ved at give dit publikum noget at føle for, skaber du associationen i deres hjerne om en følelse af tilfredshed eller glæde, når de ser dit produkt. Der er langt større chance for, at de vælger at købe dit produkt, hvis de underbevidst sammenkæder det med en følelse af glæde, velbehag eller ligefrem af at vinde, hvis de køber lige netop dit produkt.

I sidste ende vil vi alle gerne skabe forbindelser til andre, og følelser vi har tilfældes er en stor del af disse forbindelser. Videoer er generelt gode at dele med andre, men har de et følelsesmæssigt aspekt også, er der meget større chance for at de bliver delt og dermed berører langt flere mennesker.

Ved at få dit publikum til at føle noget for dine videoer, skaber du en lille niche i deres hjerne, som husker din virksomhed og dit produkt i forbindelse med gode følelser.

Forstå dit publikum, og tal til dem på en måde de kommer til at huske. Skab gode associationer igennem farver, lyd og følelser.

Med dit kamera og nogle gode principper kan du skabe videoer, der skiller sig ud fra alle de andre distraktioner, der hiver i folks opmærksomhed hele tiden.

I en verden hvor der er så mange distraktioner, er det noget af en opgave at fange seerens opmærksomhed og holde fast i den. Brug psykologien til at opnå lige netop det, og din virksomhed og dine produkter vil blive husket.