Bruger du videoer i din indholdsstrategi?

I dag er det vigtigt for enhver virksomhed at have en content strategy (på dansk: indholdsstrategi). Kort sagt dækker en indholdsstrategi over at man planlægger, hvordan indholdet på ens hjemmeside skal se ud og fordeles.

Det er ikke nok med at kunne lægge velskrevne tekster op på hjemmesiden mere. Der skal mere til. Billeder, videoer, artikler, links og informationer skal gå op i en højere enhed, og der skal hele tiden holdes øje med at det hele fungerer og passer sammen.

Derfor er det nødvendigt med en strategi, der omfatter hvordan du afgør, hvilket indhold der skal vises på din side, hvorfor og hvordan det skal vises, hvor og hvornår det skal vises og hvem der skal have adgang til at se det.

Der er tre regler for indholdsstrategien. Der er en gængs definition på hvad en indholdsstrategi indebærer. Den består af tre punkter.

Skabelsen af nyt indhold: Enten video, billeder eller tekst, der kan informere dit publikum om et givent emne. Her gælder det om at skrive eller producere indholdet, vurdere og redigere det. Man bør gøre sig overvejelser om hvem indholdet henvender sig til, hvorfor indholdet skal produceres og hvad den endelige værdi vil være for virksomheden.

Leveringen af indholdet: Hvor fængende er overskriften? Hvordan er forholdet imellem video, billeder og tekst? Hvor skal indholdet publiceres?

Styringen af indholdet: Hvordan vedligeholdes indholdet og hvordan følges der op på det? Må der ændres i teksten, videoen, eller skal billederne skiftes ud hen af vejen? Skal indholdet fjernes igen for at blive publiceret igen på et senere tidspunkt? Hvem har ansvaret for at holde øje med indholdet?

Tre essentielle punkter for at skabe, optimere og vedligeholde din indholdsstrategi.

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Optimer din eksisterende indholdsstrategi. Indeholder din indholdsstrategi ikke videoer på nuværende tidspunkt, kan det godt virke uoverskueligt at tilføje det, men det behøver det ikke være.

Gennemgå din nuværende strategi, undersøg om det kunne være en ide med forandringer på nogle områder, eller om de områder der kører nogenlunde kunne have gavn af en udvidelse igennem videoer.

Der er måske flere forskellige områder, der kunne have gavn af at få en video tilføjet. Såsom:

  • Ældre indhold, som du har overvejet at genanvende
  • Indhold på de sociale medier
  • Registreringssider til webinarer
  • Ugentligt eller månedligt publiceret indhold
  • Kampagner med henblik på at skabe nye og varme leads

Hvis du konsekvent publicerer en serie videoer henover uger eller måneder, kan du opretholde de besøgendes interesse og sikre at de vender tilbage hver uge eller hver måned for at se næste afsnit.

Du kan blandt andet genanvende gammelt indhold, og pifte det op ved at lave videoer af det i stedet for tekst.

Du kan for eksempel overveje at lave din FAQ (ofte stillede spørgsmål) om til en serie videoer eller du kan lave videoer omkring et produkt og dets funktioner. Formår du samtidigt at gøre indholdet levende og underholdende, kan du være sikker på, at dit publikum vender tilbage hver uge for at følge med.

 

 

Videoer skal vise, ikke fortælle. Laver du videoer, der skal forklare noget for dit publikum, så kan du med fordel bruge både tekst og video til formålet. Hvis du samtidig sørger for at videoen er underholdende og ikke kun indeholder kolde fakta, vil du allerede her tiltrække et større publikum.

Du kan også producere videoer om de produkter du sælger. Ved at vise hvad produktet kan, udover at fortælle om det, kan du hjælpe potentielle kunder, med at tage beslutningen om at købe netop dit produkt. Det er mange gange nemmere at forestille sig hvordan produktet vil virke hjemme hos én selv, når man har set det i aktion og ved hvad det kan.

Hjælpevideoer kan også gøre en stor forskel for dit publikum. Hjælpevideoer kan være om hvordan du installere en maskine, hvordan du bruger et program, eller hvordan du sætter en videoproduktion op. Det er som regel lettere for potentielle kunder, hvis de får vist hvordan man gør og dermed give dem en ”Aha!”-effekt.

Invitationer til online begivenheder kan også have gavn af en video introduktion. Det giver et mere menneskeligt aspekt, hvis man ser et smilende ansigt der giver en informationen omkring begivenheden og hvordan man registrerer sig til den.

Men er det ikke pokkers dyrt med alt det videoindhold? Det kan sagtens være ganske økonomisk overkommeligt at tilføje video til din indholdsstrategi. Du kan købe kameralys til få penge, og du kan sagtens optage gode videoer med din mobiltelefon, hvis den vel og mærke har et godt kamera.

Husk også at tænk på, at disse videoer er en investering. En klog en af slagsen. For langt de fleste oplever en god ROI (Return on Investment), når de integrerer videoer i deres indholdsstrategi.

Ved at optage sjove og engagerende videoer omkring dine produkter, kan du med garanti tiltrække flere kunder. Derfor bør videoer være en del af din indholdsstrategi, og du vil hurtigt finde ud af, at det er nemt at indarbejde en video strategi i din eksisterende indholdsstrategi.