Videoer på de sociale medier – hvorfor, og hvordan?

Som en lille virksomhed kan det gavne utroligt meget, hvis du laver videoer, der kan introducere dine produkter på en underholdende måde. Men det hjælper ikke meget at dine videoer er underholdende, hvis ingen ser dem.

Derfor bør du bestemt overveje at dele dem på de sociale medier for at udbrede budskabet om dine produkter så meget som muligt.

Videoer kan være fantastiske. De kan i høj grad engagere potentielle leads, kunder eller hvilken som helst målgruppe du forsøger at nå ud til.

…men sørg nu for at folk har en chance for at se din geniale video!

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Hvilke kanaler skal man benytte? Først og fremmest kan du spørge dig selv om det vil gavne din virksomhed at dele sociale videoer, men uanset hvad dine produkter er, så kan sociale medier oftest kun gavne størrelsen af din kundekreds.

Men før du går i gang bør du stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvor har du tænkt dig at publicere dine videoer?
  • Hvilke sociale medier vil give dig mest udbredelse for pengene?
  • Hvor meget tid og arbejde har du tænkt dig at lægge i sociale videoer?

Er din virksomhed mindre, så er det ikke sikkert du har en marketingafdeling. Måske er du alene om det, eller en af dine medarbejdere tager sig af marketing sammen med andre opgaver. Derfor er det en god ide at gøre op med sig selv om, hvor meget tid og hvor mange ressourcer du kan bruge på sociale medier.

Er du stadig ikke helt overbevist om, hvorvidt du i det hele taget bør bruge sociale medier, så kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Kan du lide at se videoer på sociale medier?
  • Er svaret ja, tror du så at dine kunder kan lide sociale videoer?
  • Er svaret ja, vil du gerne underholde, informere og vejlede dine kunder?
  • Er svaret ja, bruger dine kunder sociale medier?
  • Er svaret ja, så bør du bruge sociale videoer.

Find de rette kanaler. Har du ikke så meget tid at afsætte til marketing, kan det godt virker overvældende at skulle sætte sig ind i, hvilke sociale medier du skal vælge for at udbrede dit budskab, for der er et hav af dem.

Her er en liste over de mest anvendte, og de sociale medier der nok er bedst egnet til at reklamere på.

Facebook. Facebook er stedet hvor du kommer i kontakt med flest mennesker. Ved at publicere dine videoer på Facebook, får du kontakt til mange mennesker, der også kan dele din video videre med endnu flere, så Facebook er den bedste løsning.

Tænk dog også på, at Facebook-brugere generelt forventer sjove og underholdende videoer, så her har du mulighed for at udfolde dig lidt mere, end når du lægger videoer ud på din hjemmeside. Naturligvis med fokus på din egen målgruppe i højsædet.

Instagram. Næst efter Facebook kommer Instagram. Facebook ejer Instagram, så det er legende nemt at lægge en Facebook video ud på Instagram også. Du skal, så at sige, blot klikke på en knap.

Derudover kan du benytte dig af Instagrams Story funktion, hvis du er mere interesseret i at lave tilfældigt sammensat materiale. Du kan sammensætte forskellige posteringer for at danne en fortløbende historie, enten med video eller billeder.

YouTube. På YouTube kan du lægge alle typer videoer, men med videoer på denne kanal er det lidt anderledes. For med eksempelvis Facebook, kan du være sikker på at stort set alle fra din målgruppe benytter sig af denne app. Men med YouTube er det sværere at bedømme

For virksomheder, hvor der skal vises noget helt specifikt, særligt med fokus på at lære, undervise og selvfølgelig også i nogle tilfælde for at underholde, kan det være en fin ide med YouTube. Specielt, hvis du lægger en ”Do It Yourself” video ud eller lignende. Men med de mere underholdende videoer, der kan Facebook oftest foretrækkes.

Brug YouTube som et sted du ligger unikt indhold, uden at det overskygger din egen hjemmeside.

Vær dog mere varsom med at bruge dine ressourcer på at dele på Snapchat og LinkedIn.

Snapchat er i langt de fleste udelukkende til den unge målgruppe og kræver også en lidt anden strategi grundet det korte videoindhold der er muligt. Desuden har Instagram også deres Instagram Stories, som vil være mere oplagt end en Snapchat story – i hvert fald i mange tilfælde.

LinkedIn har for nyligt informeret om, at de vil begynde at bruge video indslag, men det er ikke udviklet nok til at det kan bruges endnu og er da heller ikke udgivet – så indtil videre er det ikke værd at vente på, i og med der er så mange fantastiske alternativer.

Succes med de sociale videoer. At benytte sig af videoer omkring dine produkter er vejen frem – specielt når du breder budskabet via de mange fantastiske, sociale marketingskanaler. Videoer er et vildt værdifuldt værktøj – og behøves ikke koste det hvide ud af øjnene, når du skal bruger det via eller på sociale medier.

Få lavet noget videoindhold, test det af og når du først ser den helt nye form for engagement og interesse fra dine følgere – ja, så går der nok ikke længe før du er klar til at investere endnu mere i videoindhold.