Find nye ildsjæle til din virksomhed med en HR-video

Video er fantastisk i mange forskellige aspekter. Måske bruger du det allerede i din virksomhed, måske til reklame, salg eller andet. Men har du nogensinde overvejet at bruge videoer til at tiltrække ny arbejdskraft?

Ved at lave en HR-video, der viser dit team, din virksomhed og jeres værdier, kan du med garanti tiltrække nye ildsjæle og højtkvalificerede medarbejdere, der på forhånd allerede ved hvad de går ind til, før de overhovedet kommer til samtale.

Men for at fremstille en HR-video der virkelig imponerer, er der nogle småting du bør tage højde for, både før, under og efter optagelsen af videoen. Se med her:

  • Læg ligeså meget arbejde i at lave en HR-video som du gør i andre videoer. Du bør huske på at du udstiller din virksomhed og dine medarbejdere, og det er vigtigt at de føler sig værdsatte igennem forløbet.
  • Vær opmærksom på hvad din virksomheds overordnede budskab er, og tag det med i videoen. Videoen bør belyse hvad den pågældende afdeling laver og alt det, som jeres nye medarbejder kan blive en del af.
  • Vis videoen til din afdeling før du sender den ud. Videoen bør være en sand repræsentation af din afdeling og alle der er med i videoen bør være tilfredse med resultatet, og begejstret for at videreformidle hvem de er og hvad de laver.
Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

En HR-video kan godt være underholdende uden at være dyr. Har I små midler at gøre godt med, så kan det stadig lade sig gøre at lave en god video, blot ved at bruge en mobiltelefon med et godt kamera, god belysning og en masse villige deltagere.

Interview formen er en af de bedre metoder at bruge, og det behøver ikke være en super, højteknologisk video, som er optaget med det bedste udstyr man kan købe for penge. En finurlig video der giver seeren et godt indtryk af virksomheden og dens medarbejdere vil give et ligeså godt indtryk, ved at være menneskelig og tilgængelig.

Omvendt skal gør-det-selv videoen heller ikke falde igennem – og i mange tilfælde kan det også være smartest at tage kontakt til et firma inden for medieproduktion.

 

Prøv med en unik indgangsvinkel. Din HR-video behøver ikke være en kæmpe afstikker fra normen, men den bør heller ikke være en gentagelse af alle de andre HR-videoer du kan finde derude. Prøv at overveje hvad det er der gør din virksomhed speciel, og brug det i videoen.

Vis klip af dine medarbejderes arbejdspladser, så en potentiel ny medarbejder får en forestilling om, hvordan det er at arbejde hos jer.

Vis hvorfor det er sjovt at arbejde hos jer, samtidig med du viser hvor dedikerede dine medarbejdere er.

Lav små interviews med dine medarbejdere, hvor de fortæller om deres arbejdsdag og hvad de godt kan lide ved deres arbejde.

Er det for eksempel tilladt at tage sin hund med på arbejde? Eller er der andre tiltag, der gør at din virksomhed er som en stor familie?

Har I en stående joke i virksomheden, der bliver bragt på bane ind imellem – altså, er der plads til kant og uformelle samtaler?

Brug humor til at formidle atmosfæren i virksomheden. Gør videoen sjov. Den behøver ikke være super business-agtig eller lignende, for det kan gøre den kedelig. Dine seere er ikke interesseret i lange sekvenser med PowerPoint præsentationer og folk der sidder og læser op af et manuskript.

Involver dine medarbejdere og få ideer fra dem om, hvad I kan vise i videoen. Den kommer jo trods alt til at omhandle dem og deres arbejdsdag.

Har I elever, så få dem med i videoen, så fremtidige elever kan få en ide om hvad de begiver sig ud i ved at blive elev hos jer.

HR-videoer bør være et projekt for hele virksomheden. Ved at tage alle med på råd, og inkludere historier fra både hverdag og fest, får du en HR-video, der viser virksomheden som den er. Det skal ikke være et glansbillede, der viser en poleret overflade, hvis realiteterne ser anderledes ud. Vis hvad der virkeligt rør sig i virksomheden.

Brug det udstyr du har ved hånden eller kontakt et videobureau for professionel hjælp.

Er lyset indenfor ikke optimalt, så film udendørs på en solskinsdag. Der er mange måder du kan lave en unik og underholdende video på, som går lige ind hos dit publikum.

Det behøver ikke være perfekt, så længe det er ægte. Præsenter dine medarbejdere som den vigtige ressource de er, og gør dem til stjerner i din videoproduktion.

Enhver der ser en sådan video vil med det samme synes at din virksomhed er ’the place to be!’