Gode tips til hvordan du sender mail med videoer

Sender du mange mailkampagner ud til dine kunder, så har du nok ind imellem overvejet, om det er muligt at tilføje videoer til e-mailen.

Nu er det ikke den bedste ide at vedhæfte en video i en e-mail, for de er som regel ret store, og det er ikke alle der kan modtage store filer.

Desuden tager det oftest lang tid at hente en mail ned med en video i, hvis mailserveren overhovedet tillader dette, og det kan godt koste dig en del af dit publikum hvis din mail blokerer deres mailserver.

I stedet for at vedhæfte en video, kan du vælge at lægge en thumbnail (eller miniature) ind i stedet for, som du så linker til videoen på din hjemmeside eller for eksempel på YouTube.

Bruge gode thumbnails i dine mails. Har du valgt at bruge video sammen med mailkampagner, så er der nogle ting du bør huske for at sikre at modtageren også bliver fristet til at klikke på linket til videoen. Et tilfældigt grynet og uskarpt billede vil ikke virke videre tiltrækkende.

Du bør derfor overveje at bruge et godt stillbillede fra videoen, eventuelt af en smilende eller vinkende person. Det vil gøre videoen langt mere interessant, og vil sikre at modtageren også fristes til at klikke på linket.

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Brug en animeret GIF-fil. Du kan også overveje at fremstille animerede GIF-filer for at gøre videoen mere tiltrækkende. GIF-filer er ikke så svære at fremstille, og der er mange gratis services på nettet, der giver dig muligheden for at fremstille en GIF, som du så kan sætte ind i mailen og linke til videoens placering.

Vis dig selv fra din bedste side. Når du fremstiller videoer, enten som vejledning eller information, så er det vigtigt for dit publikum, at du ikke forstiller dig. Med andre ord, vær dig selv. Det giver en langt bedre og mere autentisk video, hvis du ikke anstrenger dig for at være noget du ikke er.

Ved at benytte dig af et manuskript, et smil og en masse lys kan det ikke gå helt galt. Hvis du så samtidig husker på at slappe af og ikke være for anstrengt, samtidig med at du præsenterer dit produkt på en positiv måde, så vil dit publikum med sikkerhed komme tilbage efter mere.

 

Ugentlige mailkampagner kan have gavn af ugentlige videoer. Sender du jævnligt mailkampagner afsted til dine kunder, kan du overveje om informationen i mailen ville blive mere interessant ved at tilføje en video.

Du kan skabe serie-videoer på samme måde som du skaber serielt indhold til mailkampagnen, og ved at tilføje dette ekstra pift, vil du sikkert bemærke, at modtagerne bliver mere interesseret.

Det er næsten som at skabe en tv-serie, hvor seerne ivrigt afventer næste segment, der giver dem mere eller ny information.

Tiltræk mere opmærksomhed med en god emnelinje. Sender du mailkampanger ud igennem programmer som MailChimp eller lignende, så ved du også at du kan overvåge hvor mange der åbner deres mail og læser den. Det samme kan du også med videoer.

Men for at komme så langt, skal du først overtale dine abonnenter til at klikke på linket. En af måderne er at gøre dem opmærksom på, at der er et videolink vedhæftet. Dette kan du gøre allerede i emnelinjen, ved for eksempel at skrive titlen efterfulgt af [VIDEO] for at gøre opmærksom på, at her er der mere end tekst at se på.

Producer videoklip til de forskellige afsnit. Er din mail delt op i afsnit, kan du overveje at gøre det samme med videoen, så du har en individuel video for hvert afsnit. Det kan godt være at det bliver et større arbejde, men tænker du segmenter med ind i din videooptagelse, så kan du allerede forberede videoen til mailen før du begynder at optage den.

Du kan stadig godt optage en hel video, og så klippe den ned i mindre bidder efter du er færdig med optagelsen.

Hvis du så bruger en beskrivende thumbnail eller en animeret GIF med en scene fra videoen, du gerne vil fremhæve, så kan du næsten være sikker på, at dem der modtager mailen vil klikke ind på videoen.

Sørg for at indholdet er relevant og underholdende. Har du tænkt dig at sende videolinks med dine mailkampagner for fremtiden, så sørg for at de videoer du producerer er relevante, underholdende og ikke for lange. Det gælder om at fange dit publikums interesse fra første færd, men også at fastholde den, så de ser dine videoer til ende.

Ved at fange deres interesse igennem mailen ved at bruge en fængende emnelinje og et interessant billede eller en animeret GIF, er du allerede kommet halvvejs. Kan du så fastholde seernes interesse med et spændende indhold, så giver du dit publikum en god oplevelse, som de forbinder med din virksomhed.