Gode grunde til at gøre video til en del af dit marketingindhold

Mange virksomheder føler, at de bliver nødt til at producere det ene indlæg efter det andet, udelukkende fordi de mener det er forventet, men det kan hurtigt komme til at gå ud over publikummet, og hvad de kan få ud af disse indlæg.

Hvad enten det er tekst eller video, så skal der helst være mening bag det, så det ikke er indhold for bare indholdets skyld.

Det gælder først og fremmest om at producere indhold, der er relevant og til gavn for dit publikum. Udgiver du for meget irrelevant indhold, risikerer du at dit publikum udebliver, og det kan koste kunder og få din placering i søgemaskinerne til at falde, hvis din side ikke får nok opmærksomhed.

Men hvordan sikre man, at det indhold man producerer er relevant og til gavn?

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

En formel på succes. En forfatter og underviser ved navn Ann Handley har udviklet en formel, der giver god mening når det kommer til håndteringen af marketingindhold. Formlen hedder ‘nytte x inspiration x empati’.

Ifølge Ann Handly, så er det nærmest en nødvendighed i dag at bruge video i forbindelse med virksomhedens marketingsstrategi, fordi det er et så alsidigt medie. Det du prøver at fortælle igennem en video får en følelse af virkelighed og tilstedeværelse, som en tekst og et par billeder ikke kan leve op til.

Der er et større sammenhæng imellem tekst, grafik, lyd og video, som skaber en helhed der er tilgængelig for alle. For at fremstille fængende indhold, der omfatter alle disse medier, er der nogle punkter man kan holde sig for øje, når man arbejder med video i forhold til marketingindhold.

Ann Handleys gode råd. Hvad enten du skriver tekster eller producerer videoer, så er her tre retningsregler du kan benytte for at opnå mest muligt med det indhold du lægger ud på nettet.

  • Gør det til en daglig aktivitet at skrive eller producere videoer. Hvis du kun lægger kræfterne i én gang om ugen, så er det ikke en rutine, men en forpligtigelse. Hyppighed gør en forskel, og dit publikum vil bemærke det, hvis du brænder for det indhold du producerer.
  • At skrive eller lave videoer drejer sig om at gøre dine ideer forståelige. Det skal henvende sig til dit publikum, ikke dig selv. Fokuser på hvad dit publikum har behov for, ikke hvad du lige synes er sjovt at lave.
  • Skriv eller producer videoer til én person. Forestil dig én person, der ville have gavn af dine videoer eller tekster, og så skriv eller producer til denne. Det gør dit indhold meget mere nærværende, når du taler direkte til seeren. Det gør det også nemmere at lave effektivt indhold.

Empati i marketing er en god strategi. Ved at bruge empati i din marketingsstrategi, kan du skabe en tillid til dit publikum, der er medvirkende til at de vender tilbage og anbefaler dit indhold til andre.

Én måde at indbygge empati i din strategi er ved at bruge denne overvejelse: Ville dit publikum takke dig for dette indhold? Producerer du indhold, der gør en forskel for dit publikum?

Uanset hvilken type indhold du lægger ud på nettet, er det en god ide at overveje, hvordan dit publikum ser det, for det er jo i sidste instans dem du laver indholdet til.

Konklusion. For at blive bedre til at lave videoer, der virkelig taler til folk, skal du øve dig og høre på hvad dit publikum siger i kommentarer eller chat vedrørende dine videoer. Tag forslag og endda kritik med i dine overvejelser om, hvordan du kan forbedre dine videoer og gøre dem mere tiltrækkende for dine seere.

Selv om det kun drejer sig om 90 sekunders videoer, så sørg for at de er relevante og holder sig til sagen, så du ikke mister dit publikums interesse ved at væve og kører ud på sidespor, der ikke har noget med budskabet i videoen at gøre.

Find ud af hvem du laver videoer til, hvem er de, hvordan reagerer de? Hvad kan de lide og ikke lide? Stil spørgsmål, både til dig selv og dit publikum, og tal direkte til dem, på deres niveau.

Nyd hvad du laver. Dit publikum vil kunne mærke forskellen imellem en video der er lavet af pligt og en der er lavet, fordi du brænder for emnet og ønsker at informere og undervise andre om netop dette emne.

Der skal være lidt sjov i det. Hvis du ikke selv synes det er underholdende, så bliver det svært at overbevise andre om det, og så skulle du måske overveje en anden karriere, hvis det at fremstille videoer og indhold til andre bare er en sur pligt.

Hav følelserne med, sørg for at videoen er underholdende og udadvendt, og hold dig til emnet så klart og tydeligt som muligt.