Vis dig som fortæller og væk tillid med din video

Når du laver en præsentationsvideo, så betyder det faktisk ret meget, at den der præsenterer produktet er med i videoen personligt.

Vi mennesker relaterer til hinanden på mange måder, men en af de mest fremtrædende aspekter er at kunne se den man taler med. Vi danner os hurtigt et indtryk af en person, når vi ser dem første gang, og især kropssprog og mimik i samarbejde med stemmeføring og tone skaber et helhedsbillede, der afgør om vi har tillid til den anden person eller ej.

Det skaber, med andre ord, større tillid at kunne se personen, der præsenterer et produkt for os. Det betyder også meget at kunne se deres ansigt, da vi mennesker er gearet til at kunne genkende ansigter. En persons ansigtsudtryk siger i mange tilfælde mere end deres stemme alene.

Animationsvideo, eventvideo, on boardingvideo, casevideo, profilvideo og content marketing mm. fra digitalt bureau Founthouse Videoproduktion.

Mennesker er gearet til at være fordomsfulde. Man skulle tro at vi mennesker automatisk ville stole på andre, der er eksperter på deres område, og har adgang til alle de fakta, som en stor del af befolkningen enten ikke har adgang til eller forståelse for. Men det viser sig, at vi er mere villige til at tro på folk vi tror vil os det bedste, end på eksperter.

Det tager os under et sekund at afgøre, om vi har tillid til en anden person eller ej, og det gøres rent visuelt, det vil sige at vi kan se deres ansigt.

 

Vores hjerner reagerer på hvor tillidsvækkende en person ser ud, og vi reagerer så derefter. Så enkle detaljer som at den inderste del af øjenbrynet er højere end den ydre, og om personen har høje kindben, og hvor meget af det hvide man kan se i øjet, har, ifølge forskellige studier, stor indflydelse på hvor tillidsvækkende en person virker.

Derudover betyder det også noget hvor vi møder vedkommende, hvordan de klæder sig, om deres kropsholdning ligner vores egen, og om vi har fælles bekendte, og vores reaktioner bliver så derefter, hvad enten vi har besluttet os for at stole på personen eller ej.

 

Hvad betyder førstehåndsindtrykket for det videre forløb? Førstehåndsindtrykket betyder noget, men ikke alt. Du får ikke en tillidsvækkende video ud af det, hvis personen på videoen spærrer øjnene op, for det vil virke påtaget og anstrengt.

Det kræver nogle tiltag, der kan hjælpe dig til at producere en tillidsvækkende video, hvis du retter dig efter disse fire forslag:

  1. Vær ærlig. Fremlæg fakta på en klar måde, så det ikke virker som om du prøver på at skjule noget.
  2. Vær dig selv. Hvis du føler ubehag ved situationen og er ude af dit element, vil dit publikum hurtigt fange det og reagere på det.
  3. Gør hvad du siger. Hvis du ikke efterlever det du fortæller dit publikum, har de ingen grund til at lytte til dig. Du skal kunne overbevise dit publikum om, at du også bruger og værdsætter produktet.
  4. Vis at du føler for det. Vis at du bekymrer dig om og har interesse for dit publikum. Det er noget de hurtigt fanger.

Samtidig er der også nogle retningsregler for optagelsen af en video, der gør den mere tiltrækkende at se på.

  1. Hold baggrunden fri for forstyrrelser. Fokus skal være på den der taler, så sørg for at baggrunden er rolig og helst ensfarvet.
  2. Brug tekst for hovedpunkterne i videoen, hvis den hører til de lidt længere. Seerne kan godt miste interessen, hvis det kun er snak.
  3. Pas på dit kropssprog. Hvordan du står og bevæger dig betyder meget, så vær selvsikker og stå med rank ryg.
  4. Benyt verbale signaler. Du kan benytte dig af udtryk som “når du har gjort det” eller “som næste skridt” for at få beskeden i videoen til at flyde, så dit publikum får fornemmelsen af at der sker noget.

En præsentationsvideo er sammensat af mange dele. For at få en video til at holde seerens interesse, skal den ikke kun vise en tillidsvækkende person, der står og taler. Den skal heller ikke kun bestå af en spændende fortælling. Der er mange dele i en præsentationsvideo, der medvirker til at den holder opmærksomheden fangen, så du kan være sikker på at dit publikum ser hele videoen.

Et skift mellem fokus på fortælleren og det produkt det handler om, og tekst der fremhæver de vigtige detaljer, sammen med rolig kameraføring og ikke for meget larm, kan være medvirkende til at dit publikum bliver hængende for at se hele videoen.

Husk på, at når en seer klikker på din video, bruger de deres tid på at se din video, så de forventer at få noget til gengæld. Derfor er det vigtigt at du taler på en måde, der får folk til at lytte til dig, og viser dem produktet på en interessant måde.